Kako odabrati pravi crveni ruž? | AVON

5:46 PM Mirela 3 Comments


Jeste li ikada čuli da neka osoba kaže da joj ne stoji crveni ruž? Ja znam da to nije točno, a nakon ovog članka sigurna sam da ćete se složiti sa mnom.

Crveni ruž je specifičan slučaj i nijansa se ne kupuje tako što samo uzmete neki s police koji vam se u tom trenutku čini OK i to je to. Da biste pravilno odabrali svoju nijansu crvenog ruža, prije kupovine trebate znati neke osnovne informacije. To su one o vama i vašem tijelu.
Prvo i osnovno je podton. Trebate znati koji je to podton vaše kože, ali i podton ruža kojeg uzmete u ruku te kako oni djeluju zajedno.  Čule ste za podton? Naravno da jeste. Nekad kada se priča o puderima, vjerovatno. :)

Pa da ponovimo: Kako se određuje podton?
Da biste odredile podton svoje kože, proučite vene na svojim rukama, na zglobovima. Ako su vam vene više onako plavkaste, ljubičaste - imate hladni (rozi) podton. Ako vam vene izgledaju više zelene, smatra se da imate topli (žuti) podton. Ako imate i jedne i druge, neutralni ste (i vrlo je vjerovatno da će vam odgovarati mnoge nijanse crvenih ruževa). Također, ljudi hladnijeg podtona većinom lakše izgore na suncu, a oni toplog podtona lakše pocrne pa je i to jedan od načina da zasigurno odredite jeste li rozi ili žuti. :)

Baš kao i koža, ruževi imaju svoje podtonove.

Biranje ruža prema tenu

Za svijetlu put:
 *Ruž za topli podton je većinom narančasto crveni. Ono što je važno je da ta nijansa nije intenzivno narančasta nego ima samo mrvicu narančastih tonova. 
*Za plave vene birajte bobičasto crvene nijanse.

Za djevojke/žene srednje tamne puti (maslinasti ten):
*Pripadnice toplog podtona neka najradije biraju ciglaste crvene nijanse koje će se savršeno uklopiti uz srednje tamni bronzani ten.
*Hladni podton će najbolje krasiti ruž nijanse crvenog vina.

Za tamnu put: 
*Toplom podtonu će opet najbolje pristajati one crvene nijanse koje u bazi imaju mrvicu narančaste, ali stajat će im čak i one jarke, bold nijanse.
*Za hladni podton najbolje je odabrati smeđe-crvene kao i nijanse koje su tamnija varijanta crvenog vina (skoro tamnoljubičaste).

Ako želite neki ruž koji će se baš istaknuti, možete odabrati onaj koji je suprotnog podtona od vaše kože. Imate pravo na sve opcije naravno, ali ako želite da izgledate prirodno, (elegantno, chic), predlažem da izaberete onaj ruž čiji je podton u skladu s podtonom vaše kože.
Ako niste sigurne prilikom kupovine, zatražite tester ili pokušajte higijenski (ukoliko je to moguće) isprobati na usnama. Ne stavljajte tester u trgovini nikad direktno na usne, molim vas,  m o l i m   v a s.

AVON RED ruževi

Draga Šejla iz Avona mi je poslala da isprobam nove ruževe iz RED Perfectly Matte linije. Šta Avon kaže o njima: 
Svaka žena voli osjećaj koji joj daje idealan crveni ruž, zato je Avon predstavio 9 novih nijansi popularnog ruža za usne u specijalnom pakovanju - RED Perfectly Matte
Mislite da vam crvena boja ne stoji dobro? Avon je tu da vam dokaže suprotno: postoji savršena mat CRVENA nijansa za svaku ženu! 
Prekrasnih 9 nijansi novih RED Perfectly Matte ruževa za usne osmišljeno je za svaku ženu, svaki podton kože. Za hladni podton tu su nijanse Rose Red, Ruby Kiss i Wild Cherry. Za neutralni podton savršeno će pristajati Everyday Red, Crimson Tide i Truest Red. Topli je podton dovoljno naglasiti nijansama Coral Fever, Red Supreme i Sunbaked Red.
Perfectly Matte ruževi za usne izdvajaju se svojom 100% mat bojom s baršunastom formulom koja hidratizira i ne isušuje usne. Dugotrajna i potpuna pokrivnost, mekoća mat boje na usnama i savršena crvena baš za vas… s Avonom sad je sve na dohvat ruke.
Dokaz da vam crvena dobro stoji pronađite u ponudi RED mat ruževa za usne u Avon brošuri  za samo 6,50KM.

Ja ću vam danas predstaviti tri nijanse i imat ćete priliku vidjeti kako one izgledaju na mojim usnama. Da naglasim, moje vene su zelene, ali ponegdje i plave, tako da se mogu smatrati neutralnom, iako mislim da više naginjem toplom podtonu. (Ukoliko je netko od vas koji ovo čitate hladnog podtona i želi znati kako ruževi pristaju "rozim" ljudima, javite mi se i uradit ću vam swatcheve na nekom tko je hladnog podtona.)

Nijanse koje ćete vidjeti u nastavku su: Red Supreme, Wild Cherry i Crimson Tide.

Sve tri su mi se svidjele, a ako bih birala, izabrala bih Red Supreme. Nakon nje išla bi Wild Cherry pa Crimson Tide. Ne nosim inače nijanse kao što je CT pa je to možda razlog zašto mi ne bi bila prva kada bih birala crveni ruž. Voljela bih probati još nijansi i sigurna sam da ću ih naručiti. Ono što je bitno istaknuti je da se ruževi lako nanose i ugodni su na usnama. Jako su pigmentirani i imaju polumat finiš. Ne suše se, dakle, u potpunosti mat pa im je samim tim i postojanost kraća. Lakše će spadati kada nešto jedete i ostajat će trag na čašama. Ipak, neće do kraja spasti sa usana osim ako se baš potrudite da razmažete naneseni sloj i tako ga skinete. Meni nisu isušivali usne i rekla bih da neće i u buduće.
Sve u svemu, dobar omjer cijene i kvalitete, nisu skupi, ako netko želi neka proba. :) Ako imate još neke prijedloge dobrih crvenih ruževa, javite u komentarima. Sada vas ostavljam da gledate fotografije i swatcheve ruževa ispod. (Na fotografijama swatcheva ne nosim puder, samo je nanesen ruž.)

Jeste li prije koristile Avon ruževe i koje? 
Imate li svoju "savršenu nijansu" crvenog ruža?

Do sljedećeg čitanja,

xoxo, Mirela


 RED SUPREME
 WILD CHERRY
CRIMSON TIDE


You Might Also Like

3 komentara :

  1. Ja sam srednje tamnog tena, ali nikako ne volim nijanse koje vuku na narandžasto ili boje cigle, moj izbor je uvek ona prava holivudska crvena. <3


    http://www.couture-case.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kad se dobro osjećaš u vezi onog što nosiš, onda ne može biti pogrešno :)

      Izbriši